2013. máj 19.

Összeszorított foggal ...

írta: PM 18. kerület
Összeszorított foggal ...

Úgy hozta az élet, hogy a kerületünket is sujtó Trafikmutyi kapcsán vissza kellett olvasgatnunk Lázár János (vajon miért pont Ő? Ki gondolta volna?) pár korábbi írását, és megakadt a szemünk ezen az idén januári gyöngyszemen:

Lázár: 2013 fő témái a megélhetésről szólnak majd

Igen, igen! Ha valaki emlékszik, ez volt az a nyilatkozat, amiben - miközben cáfolta, hogy ez közvetett elismerése lenne annak az ellenzéki érvelésnek, amely szerint az elmúlt két évben voltak megszorítások - sikerült azt a képünkbe mondania Hódmezővásárhely egykori(?) főpolgárának, hogy

A kormány hálás lehet a magyar választópolgároknak, hogy az elmúlt két évet végigcsinálták, ... ennek a „közös kétévnyi fogösszeszorításnak” az eredménye az, hogy 2013 első hónapjaiban csökkenteni lehet a gáz, a villamosenergia és a távhő árát, majd következik a víz- és a szemétdíj árcsökkentése.

Na ez az! Erről a "fogösszeszorításról" - micsoda ékes magyar szó - jutott eszünkbe, hogy kicsit körülnézzünk, ki miért szorította össze a fogát. Csodákra leltünk:

   Foggal repülőt.jpg Láttuk, ahogy a szebb napokat megélt Ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtéren az utolsó MALÉV-es dolgozók szó szerint "foggal-körömmel" próbálják védeni a flotta utolsó darabjait, s egyúttal munkahelyüket ... sikertelenül.     

Láttuk, ahogy fuvarozók próbálnak alternatív megoldásokat keresni az egekbe szökő benzinárak miatt.

Foggal kamiont.jpg
Foggal autót.jpg Láttunk autójukra egykor büszke nyugdíjasokat, akik - üzemanyagra már rég nem lévén pénzük - ezen a módon  tették meg utolsó közös útjukat ... az autó piacra. 
Láttunk közszolgálatban megfáradt, nyugdíjukat vesztett tűzoltókat értelmetlen feladatokra visszarendelni a szolgálatba. Foggal tűzoltót - 5_o_Sinka_Zsolt-3-Vidovics_Ferenc.jpg
Foggal buszt.jpg

És láttuk, ahogy a csillagászati bérletárak mellett is a mindennapos pénzhiánnyal küzd a főváros közösségi közlekedése.

 

Szóval szorított itt mindenki keményen. S mivel - mint tudjuk -, "akinek nincsen semmije, az annyit is ér", hát Jánosunk is összeszorította az ő fogait:biting-gold-coin.jpg

Pusszantunk, Jánosom!

Szólj hozzá

megszorítás Lázár János