2018. feb 20.

Homo Sapiens Nerus

írta: PM 18. kerület
Homo Sapiens Nerus

Meglehetős megdöbbenést keltett Orbán Viktor évértékelőjében a "Homo Sorosensus kitenyésztése veszélyének" felemlegetése. Nem a riogatás miatt, hiszen az hovatovább megszokott a kormányzati kommunikációban, hanem a szóhasználat okán, mely a fajelméletre rezonál azzal, hogy a kormány ellenzékét úgy en' bloc egy új, a Homo Sapienstől, a ma ismert egytelen emberi faj, az "értelmes ember" fajától különböző, kitenyésztett fajként írja le.(*) (Nem ez volt amúgy az egyetlen kikacsintás a náci ideológiák felé, hiszen a választott, és többször hangoztatott jelmondat, a "Munka, Család, Haza" köztudottan a náci-kollaboráns Vichy-rendszer jelszava volt.)

Fölöttébb érdekesnek tartjuk, hogy ha már a miniszterelnök a rendszertani besorolást tartja leginkább alkalmasnak a követői és ellenzői közötti különbségtételre, akkor miért nem a sajátjainak definiálásával fáradozik. (Az állításban rejlő kérdés persze költői: tudjuk, hogy a FIDESZ hatalma fenntartásának legjelentősebb eszköze a rettegésben tartás, az állandó ellenségkép, a harc. Minek fáradjanak az önmeghatározással, amikor a győzelmükhöz egy egyszerű "Folytatjuk!" is elég volt 2014-ben?) Nos, ezt a hiátust igyekszünk pótolni, amikor megkíséreljük bemutatni a NER ideális embertípusát, a Homo Sapiens NERust. Ki is lenne rá ideálisabb alany, mint akit ők maguk jelölnek ki képviselőjüknek, így - hogy ne kelljen messzire menni a példáért - maradjunk a kerületi "képviselőnél", Kucsák Lászlónál, aki tökéletesen "hozza" mindazt, amit erről az embertípusról tudni érdemes:

A Homo Sapiens Nerus semmibe veszi ellenfeleit, levegőnek nézi, szóra sem méltatja őket. Látható ez a miniszterelnöknél is, aki 2006 óta nem hajlandó nyilvános vitába bocsátkozni kihívóival, és nem kérdés, hogy ezt a rossz hagyományt megtörni kívánó törvényjavalsalatot is az ő utasítására söprik le a törvényhozás asztaláról a Nemzeti Együttműködés Rendszerének képviselői. Kucsák László tökéletesen hozza a kötelezőt. Válaszra sem méltatta tegnap a Közös Ország Mozgalmat, amely szervezet képviselőjelölti vitát kezdeményezett kerületünk jelöltjei között.

KOM vita az Új Tündérkert étteremben 2018.02.19-én. Kucsák Lászlót csak a Kalendáriuma képviselte.

A Homo Sapiens Nerus nem a választók akaratát képviseli az Országgyűlésben, hanem a NER-t képviseli a választói előtt. Ennek megfelelően jellemzően csak a kötelezően előírt alkalmakkor van jelen ott, ahol azok sorsáról születik döntés, akiket képviselnie kellene. Kucsák László, mint kerületünk egyetlen országgyűlési képviselője nem kért, így nincs is széke a Képviselő-testület tanácstermében. Valóban nincs is rá szüksége, hiszen csak nagyon ritkán teszi tiszteletét az ülésteremben. Azt leginkább olyankor teszi, amikor egy-egy felülről leosztott megszavazandó határozat döntéshozatalát kell felügyelje, vagy ha személyét vagy érdekeit érintő döntésnek kell megjelenésével nyomatékot adjon. Hogy egyébként mi foglalkoztatja a kerület lakosságát, milyen problémák vannak választókerületében, azt csak saját párttársai szűrőjén keresztül hallja, hiszen másokkal nem áll szóba, a testület működéséről, az ott elhangzottakról csak szelektív és áttételes információi vannak.

img_0159.JPG

A XVIII. kerületi képviselő-testületi ülésterem pulpitusa a Soros György elleni gyűlöletkampány első napjaiban. (deokráció: Párbeszéd) Kucsák László számára nincs fenntartott hely az ülésteremben, míg pl. a helyi Kormányhivatal vezetője minden ülésen ott van.

A Homo Sapiens Nerus a közpénzzel sajátjaként bánik. (Azt hiszem, erre "központi" példát nem szükséges hoznom.) Kucsák László esetében ennek legarcátlanabb igazolása az elhíresült kerületi kalendárium volt, melyet 43 000 példányban készíttetett el Önkormányzatunk cége, s ha már elkészíttette, hát a postaládákba is eljuttatta, nehogy a terjesztésre áldoznia kelljen a képviselő úrnak. És akkor még nem beszéltünk a mára már hagyományosnak tekinthető, a választás előtt két nappal megrendezésre kerülő Demjén Ferenc koncertről, amelyet szintén közpénzből finanszírozunk, és ami - ahogy 2014-ben volt, úgy idén is - fontos fideszes kampányzáró bulinak ígérkezik ...

A "Kucsák Kalendárium" legjellemzőbb lapja: két Kucsák kép között 1 mm "nemkucsák" sáv ... és persze a megfejtés is Kucsák László.

A Homo Sapiens Nerus hagyományosan "rosszul bánik" a pénzzel, vagy foglamazzunk inkább úgy, hogy puritán - legalább is kötelező vagyonbevallása szerint. Ahogy Orbán Viktor is csak pár százezezer forintos megtakarításig jutott az elmúlt 25 év politikusi munkájával, úgy Kucsák László vagyonbevallása is - az elmúlt nyolc évben csak politikusi jövedelmeként megkeresett mintegy 100 MFt ellenére is - szinte üres.

kucsak_vagyonnyilatkozata_page_02.png kucsak_vagyonnyilatkozata_page_06.png
kucsak_vagyonnyilatkozata_page_07.png kucsak_vagyonnyilatkozata_page_08.png

 

(*) Ez nem játék a szavakkal (feltételezve persze, hogy a "bölcs vezető" mindig patikamérlegen méri szavait, és pontosan tudja, hogy mit mond). A ma élő emberek mindannyian a Homo Sapiens faj tagjai, annak Sapiens alfajába tartoznak, azaz a rendszertani meghatározás szerint ma a földön minden ember Homo Sapiens Sapiens. Amikor valaki Homo Sorosensus-ról beszél, akkor egy új FAJRÓL beszél. Talán szerencsésebb, intelligensebb és kevésbé felháborítóbb dolgo lett volna Homo Sapiens Sorosensus-ról szónokolni .... de nyilván nem ez volt a cél. (Egyetlen halvány mentsége a MIniszterelnöknek, hogy a kifejezést nem ő találta ki - Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa használta először egy 2009-es dokumentumban -, de azért ismerünk jó néhány olyan sértő kifejezést amit annak ellenére sem használunk, hogy nem tőlünk ered, egyszerűen azért, mert azzal másoknak sérelmet okozunk, magunkról pedig szegénységi bizonyítványt állítunk ki.)

Szólj hozzá

NER Kunhalmi Kucsák