2016. máj 04.

Informatívabb kerületi honlapot!

írta: PM 18. kerület
Informatívabb kerületi honlapot!

Informatívabb, korszerűbb kerületi honlapot várna el a kerületben élők jelzései alapján a Párbeszéd Magyarországért XVIII. kerületi frakciója.

A kerület honlapjának arculati átalakítása kapcsán megtapasztalt változások jellemzően az információkhoz való hozzáférés, a kerületben élőkkel való kapcsolattartás korlátozása irányába hatnak. Jól érzékelhető tendencia, hogy a kerület vezetőinek - legyenek azok a hivatal dolgozói, vagy a képviselő-testület tagjai - elérhetőségei csak igen szűkösen lelhetők fel a honlapon. A Hivatal szervezeti felépítéséből adódó ügy- és hatáskörök egyre kevésbé kacsolhatók konkrét személyekhez, akikhez pedig igen, azokhoz szinte semmilyen elérhetőséget nem kapnak az érdeklődők.

Feltűnő gomb hirdeti a nyitólapon az elektronikus bejelentés lehetőségét, ugyanakkor ha megkíséreljük ezt, csak egy üzenetet kapunk: "Feltöltés alatt".

bejelente_s.jpg

A honlap fejlesztését egy átfogó Európai Uniós program keretében végezte (vagy végzi) Önkormányzatunk, feltehetően nem kevés uniós pénzt is elköltve arra, hogy a produktum egy, a korábbinál kevésbé használható, rosszabb szerkezetű, sokkal inkább hírportál jellegű honlap legyen. Ezzel kapcsolatban interpelláltuk a Hivatal működéséért felelős c. Főjegyzőt.

 

Szólj hozzá

ügyek jegyző Pestszentlőrinc Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM